برای دیدن آموزش NFT از صفر تا کسب درآمد کلیک کنید

استاندارد ERC-721

بازارهای مالی انواع مختلفی دارد که در دهه اخیر یکی از آن ها توانسته رشد بسیار خوبی را داشته باشد و این رشد توانسته افراد بسیار زیادی را به خود جذب کند. احتمالا بعد از این یک خطی که در این مقاله خوانده اید متوجه شدید که منظور ما از این بازار کدام است؟ درست حدس زده اید نام این بازار، کریپتوکارنسی یا همان ارزهای دیجیتال است. شناخت هرچه بیشتر از بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال می تواند سودهای بسیار بزرگی را برای شما که یک فعال در این حوزه هستید به ارمغان بیاورد. یکی از مفاهیمی که می تواند دانش و سواد شما را نسبت به این بازار افزایش دهد، استاندارد ERC-721 است که ما قصد داریم در این مقاله به بررسی مفهوم آن بپردازیم.

استاندارد ERC-721 چیست؟

استاندارد ERC-721 چیست؟

یکی از مهم ترین استانداردها در بازار ارزهای دیجیتال استاندارد ERC-721 می باشد که این استاندارد مخفف عبارت Ethereum Request for Comments است. ناگفته نماند که ERC-721 در واقع یک مجموعه از قواعد و استانداردها و دستورهای فنی است. از این استاندارد توسعه دهندگان بلاک چین استفاده می کنند، این استاندارد می تواند خرید و فروش توکن ها و محدودیت وجود آن ها را مشخص کند؛ این قوانین می تواند به برنامه ها، صرافی ها و حتی کیف پول ها کمک کند که عملکرد پولی پایه ای را به بهترین شکل ممکن درک کنند؛ یکی از این کیف پول ها، کیف پول متامسک است.

در این تعریف می توان گفت که یک مشخصه فنی به توکن های غیرمثلی یا همان ان اف تی ها کمک می کند که به منظور توسعه آن ها توسط ماشین مجازی اتریوم کاربرد بهتری داشته باشند. شاید برای شما نیز سوالی پیش بیاید که ماشین مجازی اتریوم یا همان EVM چه نقش و کاربردی در این موضوع دارد؟ برای جواب به این سوال باید بگوییم که ماشین مجازی اتریوم می تواند توکن های مختلف را با توجه به ویژگی آن ها تناسب بندی کرده و با استفاده از قرارداد هوشمند ارزش های متفاوتی را برای آن ها به ارمغان بیاورد. لازم به ذکر است که با توجه به تعاریف گفته شده توکن هایی که مبتنی بر استاندارد ERC-721 هستند، توکن های منحصر به فرد هستند و نمی توان آن ها را با سایر توکن های دیگر عوض کرد.

هدف از ایجاد استاندارد ERC-721 چیست؟

همان طور که پیش تر در مورد این استاندارد صحبت کرده بودیم باید به طور خلاصه عنوان کرد که هدف اصلی از طراحی و ساخت این استاندارد این است که توکن هایی که منحصر به فرد و یا به اصطلاح خاص هستند توسعه پیدا کرده و ارزش های بالقوه ای پیدا کنند؛ این ویژگی ها در نهایت بر روی توکن ها اثر گذاشته و باعث می شود آن ها کمیاب شوند. همچنین با ایجاد این استاندارد می توان امکان ایجاد و ساخت یک اکوسیستم جدیدی از توکن ها که بستر آن بلاک چین اتریوم است را فراهم کرد.

کاربردهای استاندارد ERC-721

کاربردهای استاندارد ERC-721

در مطالب بالا از هدف و چیستی این استاندارد صحبت کرده ایم اما شاید سوال اصلی شما این باشد که کاربردهای استاندارد ERC-721 چیست که در ادامه برای شما بیان می کنیم.

  • اولین کاربرد این استاندارد اثرهای هنری دیجیتال یا فیزیکی است: به احتمال بسیار زیادی شما می دانید که مهم ترین کاربرد توکن های غیرمثلی یا همان ان اف تی ها (NFT) مربوط به آثار هنری است، به همین علت امکان شرکت در مزایده آثار دیجیتال یکی از مهم ترین کاربردهای توکن های ایجاد شده توسط استاندارد ERC-721 است.
  • دومین کاربرد این استاندارد، استفاده آن در صنعت بازی است: می توان اینگونه گفت که توکن های ساخته شده با ERC-721 می تواند به منظور خریدهای درون بازی و به دست آوردن آیتم های کمیاب، کاربرد بسیار خوبی داشته باشند.
  • سومین کاربرد این استاندارد، استفاده آن ها در ملک است: شما و یا هر فعالی در این حوزه می توانید با استفاده از این استانداردها، توکنیزه کردن دارایی ها و قراردادهای هوشمند را انجام دهید و خرید و فروش خود را در ساده و سریع ترین راه ممکن پیش ببرید.
  • چهارمین کاربرد این استاندارد، امورهای مالی است: یکی از بهترین کاربردهای این استاندارد این است که شما به عنوان فعال بازار ارزهای دیجیتال و حوزه های مختلف کریپتوکارنسی می توانید امورهای مختلف مالی را پیش ببرید، برای مثال امورهای مالی دیفای، وام، اوراق آتی و …
  • پنجمین کاربرد این استاندارد، بلیط کنسرت یا مسابقات ورزشی است: شاید شنیده باشید که حوزه ان اف تی می تواند یکی از مهم ترین کارهایش بلیط ها باشد؛ استفاده از این استاندارد در این حوزه می تواند باعث کاهش کلاهبرداری در فروش بلیط شود.
  • ششمین کاربرد این استاندارد، احراز هویت است: توکن هایی که با استاندارد ERC-721 ساخته می شوند می تواند بهترین ابزار برای احراز هویت ها باشد.

لازم به ذکر است که به این لیست می توان تعداد بیشتری اضافه کرد اما باید گفت که همین مقدار یعنی همین 6 کاربرد می تواند به شما به عنوان یک فعال در این بازار اثبات کند این استاندارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

استاندارد توکن ERC-721 چه ویژگی هایی دارد؟

استاندارد ERC-721 تشابه بسیار زیادی با استاندارد ERC-20 دارد؛ همچنین لازم به ذکر است که این دو استاندارد از لحاظ قراردادهای هوشمند بسیار به یکدیگر نزدیک هستند اما تماما کپی نیستند و تفاوت های خاص و منحصر به فردی نیز دارند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  1. توکن ها دارای یک نام هستند که به منظور نشان دادن در اپلیکیشن های بیرونی به کار می روند.
  2. این استاندارد با برنامه های غیرمتمرکز (Dapp) نوشته می شوند که این امکان را می دهند تا با یک نام کوتاه به این توکن ها دسترسی داشته باشند.
  3. هر توکن مبتنی بر این استاندارد یعنی استاندارد ERC-721 یک آدرس دارد و در فیلد مشخصی قرار گرفته است.
  4. این فیلدها که در مورد بالا گفته شد تعریف خاصی از عملکرد مالک آن توکن داشته و کاربرد اصلی آن تعریف مالکیت بوده و بر روی روش انتقال آن نیز تاثیرگذار است.
  5. همچنین توکن هایی که فیلد خاصی به نام OWNERS دارند؛ می توانند غیرقابل تعویض باشند و شناسایی این توکن را تضمین کنند.

برای کسب اطلاعاتی در مورد آموزش NFT بر روی لینک کلیک کنید.

معروفترین NFT های ساخته شده با استاندارد ERC-721

معروفترین NFT های ساخته شده با استاندارد ERC-721

استاندارد استفاده شده در توکن ها یعنی استاندارد ERC-721 یکی از بهترین و مهم ترین استانداردها در بستر بلاک چین هستند؛ لازم به ذکر است که یکی از بهترین و مشهورترین بازی های غیرمتمرکز که بر بستر اتریوم نیز فعالیت دارد از این استاندارد استفاده می کند، نام این بازی کریپتوکیتیز است. این بازی در مورد گربه هایی است که بر اساس خصوصیت ظاهری، قیمت متفاوتی دارند. لازم به ذکر است که بسیاری از توکن های غیرمثلی یا همان ان اف تی های ساخته شده امروزی از این استاندارد استفاده می کنند که در ادامه به معرفی این توکن ها خواهیم پرداخت.

بورد ایپ یات کلاب (Borde Ape Yacht Club)

این ان اف تی که به میمون های خسته نیز مشهور است یک مجموعه از توکن های غیرمثلی است که از این استاندارد استفاده می کند.

کول کتز (Cool Cats)

دومین پروژه از پروژه های جذاب از دنیای توکن های غیرمثلی که از این استاندارد استفاده می کند پروژه کول کتز (Cool Cats) است؛ این پروژه در سال 2021 میلادی ساخته و راه اندازی شد و توانست با توجه به ترند بودن بحث ان اف تی رشد خوبی داشته باشد و به سرعت به رتبه 3 ان اف تی ها برسد. با این حال با توجه به اینکه از تب ان اف تی کاسته شده است اما می توان این پروژه را یک پروژه خوب در دسته ان اف تی ها دانست و با سرمایه گذاری خوب، سود بسیار مناسبی را کسب کرد.

دلیل ایجاد استاندارد ERC721 چیست؟

چرایی و دلیل اینکه چرا این استاندارد ساخته شده را به احتمال زیاد می توانید حدس بزنید اما همان طور که پیش تر نیز گفته بودیم یکی از مهم ترین هدف های این استاندارد، اضافه کردن ویژگی منحصر به فرد بودن به توکن هایی است که این استاندارد را دارند؛ چرا که با توجه به اضافه کردن ویژگی کمیاب بودن به این توکن ها می تواند بر روی ارزش آن ها تاثیرگذار باشد و باعث کسب سودهای بسیار بزرگی شود. این ویژگی یعنی ویژگی کمیاب بودن و منحصر به فرد بودن توکن یکی از مزیت های استاندارد ERC-721 نسبت به استاندارد ERC 20 است، چراکه این توکن ها قابلیت تقسیم شدن را ندارند و بیشتر مواقع یک یونیت را شکل می دهند.

کلام آخر

استاندارد ERC-721 به عنوان یکی از استانداردهای بلاک چین با این هدف طراحی شد که امکان ساخت توکن ‌های مختلف با ویژگی‌ ها و مشخصات منحصر به فرد را که غیر قابل تکرار هستند فراهم کند. همین یکتا و منحصر به فرد بودن توکن ‌های ساخته شده مبتنی بر این استاندارد، باعث می ‌شود که ارزش زیادی پیدا کنند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اونایی که این صفحه رو دیدن معمولا از صفحه های زیرم دیدن کردن حالا خود دانی

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید