تاکنون حتماً برایتان پیشآمده است که ویدئویی دیدهاید که در آن فرد با نگاهکردن به محیط توسط لنز گوشی اطلاعاتی فراتر از واقعیتهای اطراف خود به دست میآورد. این همان AR یا واقعیت افزوده است.
برای دیدن آموزش NFT از صفر تا کسب درآمد کلیک کنید
برای دیدن آموزش NFT از صفر تا کسب درآمد کلیک کنید
تاکنون حتماً برایتان پیشآمده است که ویدئویی دیدهاید که در آن فرد با نگاهکردن به محیط توسط لنز گوشی اطلاعاتی فراتر از واقعیتهای اطراف خود به دست میآورد. این همان AR یا واقعیت افزوده است.
این اطلاعات میتواند شامل ویژگیهای محیط اطراف شما باشد که به درک بهتر شما از آن محیط کمک کند این قابلیت تکنولوژی جدید و جذابی به اسم AR یا واقعیت افزوده است که در این مطلب از نیموگری بهترین برگزارکننده دوره آنوزش nft میتوانید با آن بیشتر آشنا شوید. همچنین شما میتوانید برای شرکت در دوره NFT که شامل ترید، ساخت، نحوه خرید و فروش، مینت و… میشود کلیک کنید.
اگر بخواهیم به زبان ساده واقعیت افزوده را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم که در یک جمله AR ترکیب موازی تصاویر مجازی بر روی دنیای واقعی است؛ یعنی علاوه بر عناصر موجود در دنیای واقعی نمایههای فیزیکی دیگری به واقعیتها افزوده میشوند و چندلایه دیجیتال بر روی دنیای زنده قرار داده میشود.
در AR میتوان آنچه در اطراف ما وجود دارد را توسط سیستمها و سنسورهای کامپیوتری دریافت کرد و سپس به پردازش آنها پرداخت تا این اطلاعات پردازش شده را به کمک رابطهای تعاملی با عناصر موجود در محیط ترکیب کرد. حاصل بهدستآمده از این فعالیت توسط حواس انسان قابلدرک است.
AR به سال ۱۹۶۰ باز میگردد. واقعیت افزوده که یکی از تکنولوژیهای گستردهی زیر مجموعهی متاورس است در این سال توسط ایوان ساترلند و باب اسپرول مطرح شد. آنها توانسته بودند یک صفحه مانیتور بسازند که روی سر قرار میگرفت و آن را شمشیر داموکلس نامیدند که میتوانست برخی جلوههای گرافیکی اولیه را نشان دهد. پس از آن در سال ۱۹۷۵ میرون کروگر توانست اولین قدم برای تعاملکردن انسان با اشیا دیجیتال را بردارد.
در سال ۱۹۸۰ استیو مان اولین نسخه کامپیوتر جدیدی را ساخت که میتوانست روی چشم افراد جای بگیرد که تصاویری را به محیط اطراف اضافه میکرد. اما بالاخره در سال ۱۹۹۰ واقعیت افزوده متولد شد. در سال ۲۰۰۰ پیشرفتهای چشمگیری کرد و از سال ۲۰۱۳ سرعت پیشرفت آن افزایش پیدا کرد.
واقعیت افزوده در موارد مفهومی ثابت است؛ اما نحوه عملکرد آن در سیستمها بسیار متفاوت است که در نهایت میتوانیم شاهد انواع مختلفی از آن باشیم.
این نوع ازAR یا واقعیت افزوده به همراه یک نشانه کار میکند به این صورت که عملکرد آن با یک نشانه مانند شی فیزیکی و یک دوربین برای اسکن آن انجام میشود. مانند کد QR که امروزه در تمامی مکانهای عمومی برای معرفیهای مختلف استفاده میشوند.
در این نوع ازAR یا واقعیت افزوده کاربر برای استفاده از دستگاه از اطلاعاتی مانند قطبنما، شتابسنج و GPS استفاده میکند تا موقعیت خود را به دستگاه اعلام کند. این اطلاعات به کاربر کمک میکند تا در یک موقعیت خاص محتوای AR خود را تحویل بگیرد. تولید نقشه و یافتن مسیر در دستگاههای موبایل یکی از کاربردهای این نوع از واقعیت افزوده است.
این واقعیت که بر پایه تصویرسازی است در صنعت فیلمسازی بسیار کاربرد دارد. هولوگرامهایی که از نور مصنوعی ساخته شدهاند و در فیلمهای تخیلی مانند جنگ ستارگان مشاهده کردیم یکی از کاربردهای این دستگاهها هستند.
در این نوع تصاویر واقعی توسط تصاویر دیجیتال جایگزین میشود. برای عملکرد بهتر دستگاه باید اشیا را بهدرستی شناسایی کند. شرکت لوازمخانگی ایکیا از این فناوری استفاده میکند تا به کاربران خود این امکان را بدهد که لوازم انتخابی خود را به شکل مجازی در محیط خانه خود ببینند.
به کمک AR میتوان محتوا و زمینه قویای برای آموزش ارائه داد این فرایند آموزش گیری را بسیار تقویت میکند و به کاربران تجربیاتی ارائه میدهد که در فواصل طولانی میتوانستند به دست بیاورند. به اشتراک گذاشتن تجربیاتی که در سالهای گذشته به دست آوردهایم برای افرادی که نیازمند آموزش آنها هستند یکی دیگر از مزایای واقعیت افزوده است.
از دیگر مزایای استفاده از سیستمهای افزوده این است که آنها کمتر تحتتأثیر محدودیتهای دستگاه قرار میگیرد شما با هر گوشی هوشمندی که داشته باشید میتوانید از فرصتهای توسعه و بازاریابی واقعیت افزوده استفاده کنید و نیازی به تجهیزات گرانقیمت ندارید. از بزرگترین مزیت واقعیت افزوده میتوان به کاربردهای آن در زمینههای مختلفی مانند مراقبتهای بهداشتی، آموزش، بازی، بازاریابی و برنامههای کاربردی که برای یادگیری طراحی و سرگرمی دارد اشاره کرد.
حال که تمام مزایای واقعیت افزوده را بیان کردیم میتوانیم به شرح معایب آن نیز بپردازیم.
امروزه از فناوری AR یا واقعیت افزوده در زمینههای مختلفی استفاده میشود که کاربردهای بسیار زیادی را در موفقیت کسبوکارهای مختلف و کمک به انسانها داشته است.
در زمینه پزشکی استفاده ازAR در انجام عملهای جراحی پرخطر بسیار کاربرد دارد. همچنین بهرهبرداری از تجهیزات پزشکی مانند MRI کمک قابلتوجهی به پزشکان کرده تا امنیت خاطر بیشتری برای بیماران فراهم کنند. در مبحث آموزش پزشکی به دلیل مسائل مالی، مسافتهای طولانی یا حساسیتهای امنیتی که در حوزه بیماریها وجود دارد بسیاری از آموزشها به کمک واقعیت افزوده انجام میشود که به آموزش پزشکان سرعت و کیفیت بالایی میبخشد.
با توجه به افزایش سطح هوش کودکان در دنیای امروزی و استفاده فراوان از گوشیهای هوشمند و فناوریهای بهروز توسط کودکان در سنین پایین میتوان نتیجه گرفت که آموزشهای قدیمی باعث کسالت دانشآموزان میشود. در نتیجه میتوانیم حدس بزنیم که استفاده از واقعیت افزوده چقدر میتواند شیوههای جدیدی متناسب با نیاز کودکان و معلمان به وجود آورد. برای استفاده از خدمات طراحی دکوراسیون داخلی کلیک کنید.
شرکتهای معروف برای ساخت بازیهای جدید خود از واقعیتهای افزوده استفاده میکنند. از آن جایی که استفاده از AR بسیار ارزانتر از واقعیت مجازی است تولید بازیهایی بر پایه این تکنولوژی بسیار بهصرفهتر است.
قبل از به وجود آمدن واقعیت افزوده معماران و طراحان نمیتوانستند طرح خود را در محیط واقعی ببینند و آن را تجربه کنند؛ اما امروزه طراح داخلی میتواند طرح خود را با نمایههای کامپیوتری طراحی کرده و آن را به افراد و مشتریان خود نشان دهد و تغییرات نامحدود روی آن انجام دهد. در همین راستا واقعیت افزوده توانسته مشکلات بسیار زیادی را برای معماران برطرف کرده و تا حد بسیار زیادی در پول، نیروی کار و زمان این مشاغل صرفهجویی کند.
ورود AR یا واقعیت افزوده در گردشگری موجب توسعه بسیار زیاد این صنعت شده است. شما میتوانید قبل از خرید بلیت با بررسی مقصدهای خود بهترین مقصد را پیدا کرده تا ریسک سفر خود را به مقصدی که علاقهای به آن ندارید کاهش دهید. یکی دیگر از کاربردهای آن در زمینه گردشگری پس از سفر به مقصد موردنظر است که شما میتوانید با آن تکنولوژی اطلاعات بسیار زیادی درباره آن مکان به دست آورید. به طور مثال میتوانید دوران تاریخی متعلق به بناهای تاریخی را ببینید و با وقایع و اتفاقات آن آشنا شوید.
شرکتهای تبلیغاتی و تجاری میتوانند با استفاده از واقعیت افزوده برای خدماتی که ارائه میدهند یا محصولاتی که به فروش میرسانند با راهاندازی کمپینهای بازاریابی و جمعآوری دادههای منحصربهفرد تبلیغات گسترده انجام دهند.
اگر صاحب کسبوکار و یا تجارتی هستید که نیاز به کمکردن هزینههای خود برای سوددهی بیشتر دارید میتوانید از واقعیت مجازی استفاده بکنید با استفاده از این فناوری شما میتوانید کار خود را در فضای کوچکتری راهاندازی کنید و هزینههای جانبی آن را کنترل کنید.
برای مثال اگر شما نمایشگاه اتومبیل دارید با استفاده از واقعیت افزوده میتوانید با گوشی هوشمند انواع مختلفی از رنگهای یک اتومبیل را مشاهده کنید و نیازی نیست که همه آنها را خریداری کرده و در نمایشگاه خود قرار دهید.
سخن پایانی
بسیار واضح است که مسیری که دنیا بر روی آن قرار دارد مملو از پیشرفت در تکنولوژی است بنابراین میتوان گفت که آینده بسیار هوشمندتر از گذشته خواهد بود. از همین رو میتوان حدس زد که کاربردهای AR یا واقعیت افزوده در آینده برای افزایش سهولت در زندگی میتوانند بسیار گسترش یابند. پس بهتر است از همین امروز این واقعیت افزودهی افزوده شده به زندگیهای روزمرهمان را بیاموزیم و مسیر خود را هموارتر کنیم.
آنچه را بتوان به کمک سیستمها و بهصورت مجازی به فضای واقعی و فیزیکی افزود واقعیت افزوده مینامند.
هم اکنون در دنیا از AR در زمینههای پزشکی، بازاریابی، معماری و بسیاری از رشتههای دیگر استفاده میکنند که در این مقاله بهصورت مفصل به آنها اشاره شد.
نیاز به مشاوره آموزش NFT دارید؟ با ما تماس بگیرید
تلفن: 09029999894
اونایی که این صفحه رو دیدن معمولا از صفحه های زیرم دیدن کردن حالا خود دانی
دیدگاه ها